Nov
1
to Jul 19

VÄLKOMMEN TILL ATELJÉ LENA KRISTRÖM i Jukkasjärvi, Kiruna, Sweden

Kom och besök mig i min Ateljé!

Att få hugga i hårda graniter och i mjuka marmor- o alabasterstenar är bland det bästa jag vet. Arbete i betong gillar jag också, då främst med den svarta magnetiten från LKABs gruva i Kiruna.
I ateljén finns många modeller, skulpturer och teckningar att se och en del av dessa är till salu.
Jag kan berätta, hålla föredrag om mitt arbete, bland annat visa bilder från mina många is- och snöprojekt som pågått bl.a på Icehotel under de 30 vintrar som passerat. 

VÄLKOMMEN till ATELJÉ LENA KRISTRÖM
kontakta mig på tel +46 73 330 68 60 för tid som passar.

View Event →

Nov
5
to Nov 26

skulptör Bror Marklund, Klockstapeln Berättar

Utställning sammanställd av Lena och AnnaKarin Kriström.
Vi vill presentera Bror Marklund för Kirunaborna. Arthur von Schmalensee var arkitekten bakom det gamla , nu rivna stadshuset i Kiruna, vilket hade klocktornet på taket. Bror Marklund fick uppdraget av arkitekt AS att arbeta fram former och figurer i tornet.
Nu när Klockstapeln placerats på marken bredvid det nya stadshuset, kan plötsligt alla som passerar klockstapeln se att det finns spännande figurer och design i stapeln. Utställningen visar teckningar och grafiska blad, några skulpturer ihop med våra berättelser om BMs övriga konstskatt som Sverige besitter…

Kiruna KonstGille KKG och Riksförbundet Sveriges Konstföreningar är också medarrangörer

Kom och se och lär känna Bror Marklund lite mer!

View Event →
Sep
20
to Sep 26

"The corona virus is coming, baby! Utställning i Kiruna Konsthall t.o.m 25 september -20

En vecka kvar på Utställningen i Kiruna Konsthall i Kiruna Konstgilles regi. Välkomna att kolla min konst som är allt från miss Corona + teckningar därtill, svarta magnetitskulpturer, vita marmorskulpturer, och granitsten plockade från marken där Atelje´Lena Kriström ligger. Dessa har jag också huggit figurer i.

V-Kort2020utskrift2anpassad.jpg
Stora miss Corona är gjord i vit betong och väger ca 250 kg. Alla mina skulpturer på utställningen är till salu !  VÄLKOMNA ATT SE UTSTÄLLNINGEN NU DENNA SISTA VECKA !

Stora miss Corona är gjord i vit betong och väger ca 250 kg. Alla mina skulpturer på utställningen är till salu ! VÄLKOMNA ATT SE UTSTÄLLNINGEN NU DENNA SISTA VECKA !

View Event →